Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο Τάκλα Μακάν.

Screenshot_2016-03-30-17-59-34-1-1Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν!
Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;
Πριν προχωρήσουμε στη διερεύνηση του πραγματικού σκοπού αυτής της εκστρατείας, ας μιλήσουμε λίγο….για την φύση της συγκεκριμένης ερήμου.Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν.
Δορυφορική φωτογραφία της ερήμου Τάκλα-Μακάν
                                 Δορυφορική φωτογραφία της ερήμου Τάκλα-Μακάν
Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!
Αυτή είναι η πραγματικότητα για την έρημο της Τάκλα Μακάν και φυσικά είναι ιδιαίτερα σκληρή! Άρα ήταν λογικό για έναν τόσο ευφυή στρατηλάτη να οδηγήσει το στρατό του να αντιμετωπίσει τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αν δεν υπήρχε ένας ανώτερος σκοπός; Αν δεν είχε εντολή από κάπου για να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή, θα το έκανε; Προφανώς και όχι!
Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν!
MacedonEmpireΗ εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να υποτάξει τις άγριες φυλές της περιοχής και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το πετύχει.
Ίσως με αυτές τις αναφορές να προσπαθούν, στην πραγματικότητα, να συγκαλύψουν το γεγονός της εκστρατείας! Βρίσκονταν τότε στη επαρχία της Βακτριανής και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον Ώξο ποταμό έφθασε στα όρια της ερήμου.
Ουσιαστικά ακολούθησε την πορεία του Α΄ εκστρατευτικού σώματος του Διονύσου, ο οποίος είχε πρώτος πραγματοποιήσει μια ανάλογη εκστρατεία περίπου 2000 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο. Πέρασε από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια για να εισέλθει στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ, στην οποία δεσπόζει η έρημος. Τις πληροφορίες για το γεγονός αυτό τις αντλούμε από κείμενα αρχαίων που κάνουν νύξεις για αυτά που συνέβησαν.
Επίσης αναφορές για ανθρώπους με λευκά ή πυρόξανθα μαλλιά υπάρχουν και σε κάποιους κινέζικους μύθους.Και επειδή μιλάμε για μύθους, ο μύθος πάντα κρύβει ψήγματα μιας αλήθειας πολύ παλιάς, οι αναφορές για τέτοιους ανθρώπους αφορούν αρχαιότατους χρόνους της κινέζικης ιστορίας και άρα ταιριάζουν χρονικά με την πραγματοποίηση της Διονυσιακής εκστρατείας.
Την απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η εκστρατεία μας τη δίνουν σήμερα τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι ανασκαφικές αυτές προσπάθειες έχουν αποκαλύψει ερείπια ολόκληρων πόλεων, οι οποίες είναι χτισμένες με αρχαίο ελληνικό ρυμοτομικό σχέδιο.
Υπάρχουν θεμέλια κτιρίων με αρχαιοελληνική κατασκευή, με εσωτερική αυλή και ιδιαίτερο χώρο για την κεντρική εστία της οικίας. Τα σημαντικότερα ευρήματα όμως δεν ήταν τα κτίρια, αλλά οι μούμιες που βρέθηκαν στους δεκάδες τάφους της περιοχής. Ήταν πάρα πολλές μούμιες ηλικίας χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία της ερήμου. Και το πιο παράδοξο…οι μούμιες δεν έμοιαζαν με κινέζους!
Τα μουμιοποιημένα σώματα ανήκαν σε ψηλούς, κοκκινομάλληδες και με ανοιχτόχρωμα μάτια. Προφανώς δεν ήταν κινέζοι οι νεκροί! Οι πιο παλιές ανάγονταν στον 19ο – 18ο αιώνα π.χ. και οι πιο πρόσφατες γύρω στον 4ο αιώνα π.χ..
Οι αληθινές Αμαζόνες: Οι πολεμίστριες με τα τατουάζ που έτρεμαν οι αρχαίοι ήρωες
Οι αληθινές Αμαζόνες: Οι πολεμίστριες με τα τατουάζ που έτρεμαν οι αρχαίοι ήρωες
Ανάμεσα στα σώματα βρίσκονταν και ένα μωρό, το οποίο στη θέση των ματιών του είχε γαλάζιες πέτρες και κάποιες γυναίκες που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και πως διαβιούσαν σε μια τόσο άνυδρη περιοχή; Το δεύτερο ερώτημα απαντάτε με βάση γεωλογικές παρατηρήσεις, οι οποίες εξηγούν την πιθανότητα η έρημος να ήταν κάποτε εύφορη κοιλάδα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το επίπεδο της θάλασσας. Οι άνθρωποι όμως;
Τα πορίσματα των ερευνών του DNA απέδειξαν ότι οι μούμιες δεν ανήκουν σε κινέζους ή σε κάποιον άλλο λαό της περιοχής ( όπως οι Ουιγούροι Τούρκοι). Έδειξαν ότι προέρχονται από ανθρώπους της αρχαίας Σκυθίας ή της Ανατολικής Μεσογείου.
Όμως εδώ υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει την ελληνικότητα των ευρημάτων (αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο Σκύθες και άλλους λαούς της Α. Μεσογείου) και άρα το πέρασμα του Μ Αλεξάνδρου από εκεί. Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν αρχαιοελληνικά μοτίβα.
Ιδιαίτερα ένα εγχάρακτο σύμβολο σε ένα τάφο, είναι το αρχαιοελληνικό σύμβολο της σβάστικας. Μήπως είναι αλήθεια το πέρασμα των Ελλήνων από εκείνη την περιοχή και αν ναι, τότε τι αναζητούσαν σε μια τέτοια έρημο;
Η ύπαρξη πόλεων με ελληνική αρχιτεκτονική και περισσότερο η ανακάλυψη των νεκρών με τα ελληνικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν πέρασαν απλώς οι Έλληνες από εκεί, αλλά πραγματοποίησαν μόνιμη εγκατάσταση.
Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας πράξης σε εκείνη την περιοχή, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός και συγκεκριμένος ρόλος που θα πρέπει να παίξουν αυτοί που θα εγκαθίσταντο εκεί; Μήπως τελικά οι πόλεις αυτές ήταν φρούρια και φυλάκια και οι άνθρωποι φύλακες κάποιου μυστικού. Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που οδήγησε τον Μεγάλο Στρατηλάτη να πραγματοποιήσει αυτό το σκέλος της εκστρατείας του;
Τα ερωτήματα αυτά μας οδηγούν πίσω στην σχολή της Μιέζας και τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη προς τον διάσημο μαθητή του! Αναρωτιέμαι τι ακριβώς πληροφορίες του μετέφερε για τις παλιές εκστρατείες των Ελλήνων και το τι έψαχνε τότε ο Διόνυσος. Τι του είπε για τα μυστικά που έκρυβε η έρημος και ποιες οδηγίες του έδωσε για να φτάσει εκεί. Επίσης πρέπει να του έδωσε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει όταν θα έφτανε εκεί και αυτό εξηγείται εύκολα με την ύπαρξη των πόλεων-φυλακίων.
Είναι σίγουρο ότι του ανέφερε για την εκστρατεία του Διονύσου και του πρότεινε αυτή τη διαδρομή ως πιο ασφαλή για να προσεγγίσει την έρημο. Η εκστρατεία του Διονύσου μπορεί να αποδειχθεί ( σε πείσμα όσων μελετητών τη θεωρούν φαντασίας γέννημα) από την ύπαρξη νεκρών με ηλικία σχεδόν 4000 χρόνων, ανάμεσα στις μούμιες που ανακαλύφθηκαν στην Τάκλα Μακάν.
Η ηλικία τους πλησιάζει αυτή της χρονολογίας που αναφέρεται από την αρχαία γραμματεία ως η δόκιμη για την εκστρατεία του Διονύσου. Οπότε ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα παραπάνω στοιχεία, είναι ότι ο Μ. Αλέξανδρος επιχείρησε αυτό το κομμάτι της εκστρατείας του για να επιθεωρήσει τα έργα που άφησε ο Διόνυσος και να τα ενισχύσει με δικά του όπου υπήρχε ανάγκη.
Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο εντοπισμός της αιτίας για την δημιουργία αυτών των έργων. Ποια ανάγκη οδήγησε να χτιστούν πόλεις στη μέση της ερήμου και να επανδρωθούν από ικανό προσωπικό, έτοιμο να δώσει μάχες! Θα είναι δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί οι φύλακες ή τι ακριβώς εμπόδιζαν να διαφύγει από αυτή την περιοχή. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι μια τόσο σκληρή περιοχή, στην οποία φτιάχνει κάποιος φυλάκια-φρούρια, παίζει το ρόλο ενός τύπου φυλακής και έχει μέσα της πολύιδιαίτερους/επικίνδυνους κρατούμενους.
Τι όμως έκρυβε μέσα της αυτή η φυλακή της ερήμου; Εμείς μπορεί ποτέ να μην το μάθουμε με βεβαιότητα, αλλά ο Αριστοτέλης το είχε πει σίγουρα στον Μ. Αλέξανδρο και αυτό του έδωσε την καταπληκτική ορμή που επέδειξε κατά την διάρκεια της εκστρατείας του.Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι η έρημος Τάκλα Μακάν κρύβει πολλά και επικίνδυνα μυστικά! Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ιστορικά γεγονότα που φαίνονται ικανά να ανατρέψουν θεμελιωμένες θέσεις για την ιστορία της περιοχής και ίσως την παγκόσμια ιστορία!
Εκστρατείες και εγκαταστάσεις πληθυσμών σε εποχές παλαιότερες από ότι πιστεύονταν μέχρι τώρα και οι οποίες έγιναν από λαούς με υψηλό πνευματικό επίπεδο. Λαούς που δεν είχαν σχέση στην εμφάνιση με τους ιθαγενείς και ούτε στα ήθη και έθιμα τους! Και τέλος κεντρικό σημείο σε όλα αυτά είναι οι Έλληνες και οι ενέργειες τους, με αρχηγό τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Διόνυσο!

Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ

titanikos-h-sunomosiaΗ άλλη άποψη για την βύθιση του Τιτανικού αναφορικά με το αν ήταν στημένη ή όχι, δείχνει τελευταία να κερδίζει έδαφος.
Κατά πόσον υπήρχε κάτι περισσότερο από αυτό που «αναφέρθηκε επίσημα» στον κόσμο, και που ποτέ δεν έγινε γνωστό; Αλλά τι «συνέβη» πραγματικά με το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο του κόσμου; Η άλλη άποψη λέει ότι πραγματικότητα υπήρξε μία πολύ καλά σχεδιασμένη συνομωσία των «Νιμπιρουανών».
Ήταν μία «μεγάλη συνωμοτική πλεκτάνη» που στήθηκε εναντίον μίας ομάδας πλούσιων επιχειρηματιών «κατασκευαστών, τραπεζιτών, χρηματιστών», οι οποίοι μαζί με τρεις μεγάλους μεγιστάνες του πλούτου αντιτίθονταν σθεναρά στη δημιουργία της «Oμοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ» αφού με την ίδρυση της οι «Τράπεζες θα επικέντρωναν και θα έλεγχαν την παγκόσμια οικονομία».
43Κι ακόμη θα προκαλούσε μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία γενικά, αφού μεταξύ των νεκρών ήταν και ο John Astor ο «πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου» της εποχής του, στενός «φίλος και χρηματοδότης» των εφευρέσεων του Νίκολας Τέσλα, ο οποίος ανακάλυψε την «ελεύθερη και απεριόριστη Δακτυλιοειδή ενέργεια». Αφού οι «Νιμπιρουανοί-Πεφωτισμένοι», για κανένα λόγο στον κόσμο δεν ήθελαν να γίνουν γνωστές αυτές οι εφευρέσεις και να «συνεχίσουμε έτσι να εξαρτόμαστε» από τη Νέα Παγκόσμια Τάξη (New World Order) και τις σκληρές της δεσμεύσεις.
Αυτές οι παράξενες συμπτώσεις αυτών των συνομωσιών αφορούν τις ημερομηνίες που σχετίζονται με τον αριθμό 11 ο οποίος επαναλαμβάνεται και σε άλλα γεγονότα που έχουν συνταράξει την ανθρωπότητα και συμβαίνουν σε αυτή την ημερομηνία κλειδί;
Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Απ’ όσο γνωρίζουμε ποτέ δεν έγινε γνωστή όλη η αλήθεια γύρω από τις επιθέσεις της «11ης Μαρτίου 2004» στην Μαδρίτη-Ισπανία, ή γύρω από «τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης» που συνέβη επίσης σε μία ημέρα 11. Μήπως ανήκουν σε κάποιο σχέδιο που έχουν οργανώσει για «τις τελετές των ανθρωποθυσιών τους» που γίνονται σε μαζική κλίμακα, επιλεκτική ή ταυτίζονται με «την έναρξη και το τέλος ενός πολέμου»; 

Ο Ναός του Θεού των Ελλήνων Απόλλων που… περιστρέφεται (Βίντεο)

o-naos-tou-theou%3Dtwn-ellinwn-apollona.webpΝαός Πυξίδα… Το θαύμα των αρχαίων επιστημών. Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας. Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον… 5ο π.Χ αιώνα και ως αρχιτέκτονας του ναού αναφέρεται από τον Παυσανία ο Ικτίνος.
Είναι ένα απ΄τα καλύτερα διατηρημένα στον χρόνο μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και είναι θεμελιωμένος πάνω στο βράχο του όρους Κωτιλίου, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Βάσσες. Όλα καλά ως εδώ, αλλά ο ναός περιστρέφεται και αυτό ελάχιστα το διδάσκουν, για να μην πω καθόλου, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Screenshot_13Ναός Πυξίδα – Το θαύμα των αρχαίων επιστημών.
Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας, όση είναι και η ετήσια μετάπτωση των ισημεριών με στόχο να βλέπει συνεχώς το ίδιο αστρικό σημείο και τα μυστήρια δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η πλαγιά είναι διαμορφωμένη τεχνητά και ο ναός τοποθετήθηκε πάνω σε αυτή ακολουθώντας τον άξονα Βορρά προς Νότο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ναούς. Για να πετύχουν την ολίσθηση του ναού τοποθέτησαν πάνω στην πλάκα και ένα στρώμα αργίλου και βότσαλα θαλάσσης και πάνω σε αυτά τα στρώματα τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του ναού.
Για να μην σας αφήσω με την απορία για το ποιο ποιο αστρικό σημείο στοχεύει συνεχώς ο ναός εις τους αιώνες των αιώνων και θα συνεχίσει να στοχεύει, (εκτός κι αν οι πρόσφατες παρεμβάσεις για την συντήρηση του διαμορφώσουν νέες καταστάσεις).. το αστρικό σημείο λοιπόν είναι οΣείριος, το άστρο του Κυνός, από το οποίο κατάγεται σύμφωνα με τη «μυθολογία οπως την Βάφτισαν»!! ο Θεός των Ελλήνων Απόλλων.
Ο Απόλλων είναι μέγας θεός του ελληνικού πάνθεου. Είναι ο θεὀς του φωτός της μαντικής τέχνης των τεχνών.
Ο Απόλλων είναι μέγας θεός του ελληνικού πάνθεου. Είναι ο θεὀς του φωτός της μαντικής τέχνης των τεχνών.
Ερωτηματικό παραμένει πως μπορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χτίζουν Παρθενώνες και περιστρεφόμενους ναούς.. αλλά και το πως υπολόγισαν ότι για να στοχεύει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα τον Σείριο πρέπει να γυρνάει κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας ίση με την ετήσια μετάπτωση των ισημεριών.. Με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα δεν είναι απίθανο.. με τα τότε δεδομένα όμως; Πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία; Την κατείχαν; Τους δόθηκε; Άλλο ένα σημείο αντιπαράθεσης…. Ίσως όχι για εμάς..
«Το 652 π.χ. οι Σπαρτιάτες κυριεύουν τη Φιγάλεια και οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν. Απευθύνονται στο μαντείο των Δελφών για να μάθουν πώς θα ανακτήσουν τη πόλη τους. Οι Φιγαλείς επιστρέφοντας στη πατρίδα τους για να ευχαριστήσουν το θεό Απόλλωνα αφιέρωσαν ναό που έχτισαν σε ένα φυσικό πλάτωμα στη πλαγιά του Κωτίλιου και τον ονόμασαν Επικούριο. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ναός δεν ήταν απλά ένα λατρευτικό κτίσμα αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Αν εξετάσουμε τον αρχιτεκτονικό ρυθμό του, θα δούμε ότι αν και εξωτερικά είναι ΔΩΡΙΚΟΥ ρυθμού, στο εσωτερικό του είναι ΙΩΝΙΚΟΥ ρυθμού αλλά οι κίονες του κοσμούνται με ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ρυθμού κιονόκρανα.
Είναι το μοναδικό αρχαίο οικοδόμημα που συνδιάζει και τους 3 αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ πιθανότατα από τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα, Ικτίνο, μετά από υπόδειξη των ιερέων του Απόλλωνα από τους Δελφούς. Η πλαγιά που είναι χτισμένος ο ναός έχει έχει διαμορφωθεί τεχνητά σε οριζόντιο επίπεδο και ο ναός τοποθετήθηκε έκκεντρα πάνω σε αυτή με προσανατολισμό που και πάλι θεωρείται παράξενος διότι δεν ακολουθεί τον συνήθη προσανατολισμό του άξονα ανατολής – δύσης αλλά βορρά-νότου. Δημιουργήθηκε τεχνητά μία πέτρινη ειδική βάση που πάνω σε αυτή τοποθετήθηκε ο ναός.
Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα
Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα
Η βάση αυτή είναι μοναδική στον κόσμο, διότι λόγω της μελετημένης κλίσης της, επιτρέπει στον ναό να ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ πάνω σε αυτή κατά 50.2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ κάθε χρόνο με σκοπό να ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ. Για να κατορθώσει ο ναός να ολισθαίνει πάνω στην βάση του, τοποθετήθηκε πάνω σε αυτή ένα στρώμα άργιλου και ένα στρώμα από βότσαλα θαλάσσης. Πάνω σε αυτά, τοποθετήθηκαν οι πλάκες των θεμελίων του ναού. Κάτω από τη βάση έχουν βρεθεί τούνελ που κρατούσαν τον άξονα του ναού.
Πάνω στη βάση του ναού τοποθετήθηκαν πολλές στρώσεις από πλάκες που ενώνοντας μεταξύ τους με ανοξείδωτους σιδερένιους συνδετήρες και στο άνοιγμα τους έχυσαν μόλυβδο για να κρατά τους κραδασμούς. Στη συνέχεια έχτισαν το ναό, ο οποίος λόγω της ιδιαίτερης βάσης του και της σοφά μελετημένης κλίσης της, ολίσθαινε πάνω σε αυτή ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ.
Ο δεύτερος ναός στην κορυφή του βουνού Κωτύλιο έπαιζε τον ρόλο του δείκτη. Δηλαδή αν κάποιος στεκόταν στην είσοδο του μεγάλου ναού σε πλήρη στοίχιση με τον μικρό ναό της κορυφής, τότε έβλεπε το σημείο 0 του βορρά! Μία τεράστια πυξίδα δηλαδή κατασκευασμένη από γρανίτη και μάρμαρο! Ο ναός κατατάσσεται στο κατάλογο της UNESCO ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.»
Δείτε το εξαιρετικό video που θα σας αποζημειώσει:
https://youtu.be/hehckMLpv6w

Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα

mx351CBΜυρμιδόνες, τα μυρμήγκια που έγιναν τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα. Ο ομηρικός μύθος λέει ότι η πανοπλία τους ήταν ασήκωτη και στον Τρωικό πόλεμο κυρίευσαν συνολικά 23 πόλεις

Στην Αρχαία Ελλάδα ο πόλεμος ήταν καθημερινό φαινόμενο στις κοινωνίες και οι στρατιώτες που πολεμούσαν ήταν σεβαστοί από τους πολίτες.
Εκτός από τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, υπήρχαν πολλές φυλές στον ελλαδικό χώρο που φημίζονταν για την ανδρεία και τις πολεμικές τους ικανότητες.
Μία από αυτές ήταν οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, που ταξίδεψαν στην Τροία για να πολεμήσουν στο πλευρό του. Διακρίθηκαν για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Ο μύθος των Μυρμιδόνων
Οι Μυρμιδόνες κατάγονταν από τον Αιακό, τον γιο του Δία και της Αίγινας. Σύμφωνα με έναν από τους μύθους, η Ήρα για να εκδικηθεί την απιστία του συζύγου της έστειλε στο νησί του Αισώπου, την Αίγινα, τρία φίδια. Τα ερπετά δηλητηρίασαν το νερό και όλοι οι κάτοικοι του νησιού βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο μόνος που επέζησε, ήταν ο Αιακός.
Τότε η μητέρα του Αίγινα, για να μην είναι μόνος του, παρακάλεσε τον Δία να τον βοηθήσει.
Ο Δίας μετέτρεψε τα μυρμήγκια που βρισκόταν σε ένα σάπιο κορμό δέντρου σε ανθρώπους, τους Μυρμιδόνες.
Μυρμιδόνες
Ο Αιακός απέκτησε τρεις γιους. Ένας από αυτούς ήταν ο Πηλέας, ο οποίος, αφού σκότωσε τον έναν αδερφό του, κατέφυγε με μερικούς Μυρμιδόνες στην περιοχή της Φθίας, τη σημερινή ανατολική Φθιώτιδα και δημιούργησε το βασίλειο των Μυρμιδόνων. Ο Πηλέας παντρεύτηκε τη θεά της θάλασσας, Θέτις, και απέκτησαν έναν γιο, τον Αχιλλέα.
Ο Αχιλλέας ήταν άτρωτος και υπό τη βασιλεία του οι Μυρμιδόνες γνώρισαν μεγάλη δόξα, όταν πήραν μέρος στον πόλεμο της Τροίας.
Οπλισμός 
Η πανοπλία των πολεμιστών έπαιζε σημαντικό ρόλο στην προστασία τους από τα χτυπήματα των εχθρών. Ήταν έμβλημα κύρους και ήταν διαφορετική για κάθε φυλή. Ήταν βαριά και συνήθως κατασκευάζονταν από χαλκό και μπρούτζο. Η πανοπλία των Μυρμιδόνων είχε καφέ χρώμα όπως και τα μυρμήγκια, από τα οποία κατάγονταν.
Η Θέτις παραλαμβάνει από τον Ήφαιστο την ασπίδα του Αχιλλέα
Η Θέτις παραλαμβάνει από τον Ήφαιστο την ασπίδα του Αχιλλέα
Η πιο περίτεχνη και καλύτερη πανοπλία άνηκε στον βασιλιά τους, τον Αχιλλέα, καθώς την είχε κατασκευάσει ο θεός Ήφαιστος.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Τροία, ο Αχιλλέας έχασε την πανοπλία του, όταν ο Πάτροκλος  την φόρεσε για να παραπλανήσει τους Τρώες και σκοτώθηκε από τον Έκτορα. Τότε η μητέρα του Αχιλλέα, Θέτις, ζήτησε από τον Ήφαιστο να του φτιάξει μια καινούργια.
Η νέα του ασπίδα του ήταν ένα έργο τέχνης και περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια από τον Όμηρο.
Από το κέντρο ως την άκρη της υπήρχαν λαξευμένες παραστάσεις με εικόνες από τη θάλασσα, τον ουρανό, τη γη , το ήλιο το φεγγάρι και τα αστέρια.
Ο Ήφαιστος είχε χαράξει πάνω στην ασπίδα δύο πολιτείες, στη μία οι άνθρωποι παρουσιάζονταν να ζουν ειρηνικά και στη δεύτερη με πόλεμο. Η ασπίδα του Αχιλλέα εξιστορούσε τη χαρά της ειρήνης και τη συμφορά του πολέμου.
Οι Μυρμιδόνες ανέπτυξαν ιδιαίτερα τη ναυτιλία τους και είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο στόλο από πλοία. Όπως και τα υπόλοιπα αρχαία φύλα πολεμούσαν με θάρρος, με σκοπό την κυριαρχία και τον ένδοξο θάνατο. Χρησιμοποιούσαν ακόντια, ξίφη και δόρατα.
Η σύγκρουση ξεκινούσε με τη μονομαχία των αρχηγών που μετέβαιναν στο πεδίο της μάχης με άρματα.
Ο βασιλιάς των Μυρμιδόνων, Αχιλλέας, έβγαινε μπροστά από την παράταξη των πολεμιστών και μονομαχούσε  με τον αντίπαλο του. Πρώτα πετούσαν από απόσταση τα ακόντια ο ένας στον άλλον. Ακολουθούσε η μάχη με τα δόρατα και όταν αυτά έσπαγαν, έβγαζαν τα ξίφη. Όταν ένας από τους δύο έπεφτε νεκρός οι στρατιώτες ρίχνονταν στη μάχη σώμα με σώμα.
Οι Μυρμιδόνες στην Τροία
Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν ο Αιακός κατασκεύασε τα τείχη της Τροίας, τρία φίδια βγήκαν από τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν στην πόλη. Τα δύο δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν το τείχος του Αιακού, αλλά το ένα κατάφερε να εισχωρήσει στην πόλη. Όταν οι Τρώες ρώτησαν το μαντείο, τι σήμαινε η εισβολή του φιδιού, ο θεός τους απάντησε ότι ο απόγονος του χτίστη θα τους κατέστρεφε την πόλη.
al_067_020a.tiff_
Mερικά χρόνια αργότερα ο Οδυσσέας κατάφερε να βρει τον περίφημο Μυρμιδόνα, Αχιλλέα και να τον πείσει να συμμετέχει στην εκστρατεία τους ενάντια στην Τροία.
Οι Μυρμιδόνες με επικεφαλής τον βασιλιά τους, ξεκίνησαν με 50 πλοία για την Τροία. Θεωρούταν η καλύτερη ομάδα που συμμετείχε στον πόλεμο καθώς με το που πάτησαν το πόδι τους στην Τροία, το μένος του Αχιλλέα ανάγκασε τους Τρώες σε υποχώρηση.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς πολιορκίας της Τροίας, οι Μυρμιδόνες κυρίευσαν και λεηλάτησαν συνολικά 23 συμμαχικές πόλεις. Ο Αχιλλέας ήταν το πρόσωπο που προκάλεσε τις μεγαλύτερες απώλειες στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Ο Αχιλλέας περιφέρει το άψυχο σώμα του Έκτορα δεμένο στο άρμα του. Από τοιχογραφία του Αχιλλείου, Κέρκυρα
Ο Αχιλλέας περιφέρει το άψυχο σώμα του Έκτορα δεμένο στο άρμα του. Από τοιχογραφία του Αχιλλείου, Κέρκυρα
Η συμβολή των Μυρμιδόνων στον τρωικό πόλεμο, φάνηκε όταν αυτοί με εντολή του Αχιλλέα αποσύρθηκαν από τον πόλεμο για ένα διάστημα.
Η αιτία ήταν η αντιπαλότητα του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα, επειδή του πήρε την ιέρεια Βρισηίδα.
Τότε, οι Τρώες κέρδισαν έδαφος και υπερίσχυσαν των Αχαιών στις μεταξύ τους μάχες.
Οι Αχαιοί παρακάλεσαν τον Αχιλλέα, που είχε κλειστεί στη σκηνή του, και το επίλεκτο τάγμα του να επιστρέψει στον πόλεμο, υποσχόμενοι να του εκπληρώσουν κάθε επιθυμία.
Έπειτα από πιέσεις οι Μυρμιδόνες που ζούσαν για να πολεμούν, ρίχτηκαν ξανά στη μάχη με επικεφαλής τον πιστό φίλο του Αχιλλέα, τον Πάτροκλο.
Ο Πάτροκλος φόρεσε την πανοπλία του Αχιλλέα για να παραπλανήσει τους εχθρούς. Όταν ο Έκτορας τον σκότωσε, η εκδίκηση του Αχιλλέα δεν είχε προηγούμενο. Προκάλεσε σε μονομαχία τον Έκτορα και τον σκότωσε.
Οι Μυρμιδόνες επαλήθευσαν τον χρησμό. Μπήκαν στην Τροία, κατέστρεψαν την πόλη και έσφαξαν τους κατοίκους με τον Αχιλλέα να σκοτώνεται, όταν χτυπήθηκε από τον Πάρη στο μοναδικό τρωτό του σημείο, την «Αχίλλειο πτέρνα»………..http://www.mixanitouxronou.gr/…..

74 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑSA ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

img_999x556$2016_02_21_12_47_23_155811ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΟΙ 74 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ( !!;;!! ) ΤΗΣ ΝΑSA ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΤΥΧΑΙΟ!;!
Ο επιστήμονας της ΝASA Alberto Behar ( Aλμπέρτο Μπίχερ )  σκοτώθηκε  σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2015) στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ– φτάνοντας τα θύματα των επιστημόνων στα 74 στα 2 τελευταία χρόνια!!!! Ο Αλμπέρτο είχε αποδείξει ότι υπάρχει νερό στον Άρη δουλεύοντας σε δύο αποστολές στον Άρη!!!! Ήταν επίσης ένας από τους ποιο ειδικευμένους στο θέμα ρομποτικής της ΝΑSA!!!! Mε ειδικότητα σε ρομπότ που μπορούν να μπουν ακόμα και σε ηφαίστεια!!!!!
Αυτοί οι θάνατοι των επιστημόνων κάνει εύλογα τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν πράγματι συμβαίνει κάτι ή όχι!!!! Μα για να το δούμε λίγο!!!!
Ο Αλμπερτ ήταν ένας πολύ καλός πιλότος, ήταν ένας εκπαιδευτής πτήσεων και για  αεροπλάνα και ελικόπτερα – οι καιρικές συνθήκες ήταν σαφείς και για κάποιο λόγο το αεροπλάνο του έχασε ύψος!!!! Το πιλοτικό Van Nuys Airport Kashif Khursheed ( Βαν Ναγς Έρπορτ Κασίφ Κράστ ) – εμπειρογνώμονες είπαν τι ανάφερε ο Αλμπέρτο: << Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε και να δω ποια είναι η αιτία για κάτι τέτοιο. Όλα δείχνουν να είναι τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!
Αυτή είναι μόνο μία από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ενός εξέχον επιστήμονα όπου είχε ένα ύποπτο θάνατο, κατά τα τελευταία δύο χρόνια συν των 74 κορυφαίων ιατρών και επιστημόνων της NASA όπου βίαια σκοτώθηκαν, και σχεδόν όλα τα συμβάντα είναι χαρακτηρισμένα επισήμως ως αυτοκτονία ή ατύχημα!!!!
Για να δούμε τι λένε για τον Γκλεν Τόμας!!!! Glenn Thomas was a World Health Organisation spokesperson!!!! Ήταν ένας ιατρός ερευνητής επιστήμονας όπου όχι μόνο ερευνούσε τον ιό Ebola  και τουAIDS, αλλά είχε ανακοινώσει ότι κόντευε να βρει την θεραπεία ειδικά στον ιό Έμπολα!!!! Όταν σκοτώθηκε πετούσε με ένα MH17 when it was shot down και έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την πτήση άλλοι 100 ερευνητές!!!!

Ο Joep Lange ( Τζόεπ Λεντζ ), ήταν ο αρχηγός ερευνητής του φαρμάκου του AIDS και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς AIDS παγκοσμίου ινστιτούτου το (ΔΛΠ), ήταν επίσης ερευνητής της MH17!!!! Ήταν εν πτήση σε μια διεθνή διάσκεψη για το AIDS!!!! Δυστυχώς ένας από τους κορυφαίους ειδικούς μαζί με κάποιους άλλους για το AIDS σκοτώθηκαν προτού να μπορέσουν να παραστούν σε μια παγκόσμια διάσκεψη!!!!
1


Η Melissa Ketunuti ( Μελίσσα Κετουνούτι ετων35 ), ήταν ένας παιδίατρος που ειδικεύεται στον καρκίνο!!!! Έχει, επίσης, εργαστεί με μια υποτροφία για τον ιό του AIDS στην Μποτσουάνα!!!! She was hogtied and set on fire – στο υπόγειο του σπιτιού της στη Φιλαδέλφεια!!!!! Η Κετουνούτι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο  London ( Λονδίνο ) τον Δεκέμβριο του 2013!!!! Ο σύζυγός μαζί με την αστυνομία προσπαθούσαν πολύ ώρα να σπάσουν την πόρτα που είχε κλειδώσει από μέσα, όταν την βρήκαν ήταν νεκρή, κανείς δεν ξέρει τι την σκότωσε!!!! Μια έρευνα για το θάνατό της  αλλά τίποτα πειστικό δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα το τι την σκότωσε – no one knows what killed her!!!!
Ίσως ένας από τους πιο αμφιλεγόμενα θανάτους επιστήμονα κατά τα τελευταία λίγα χρόνια ήταν του  Shane Τρούμαν Todd ( Σέην Τρούμαν ετών 31 ) – In June 2012 he was found dead!!!! Τον Ιούνιο του 2012 βρέθηκε νεκρός, ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός!!!! Δούλευε σε ένα άκρως απόρρητο σχέδιο… ” ένα είδος” μηχανής για τους κινέζους όπου πιστεύεται ότι επρόκειτο ένα αμυντικό όπλο!!!!
AIRCRAFT-CRASHΟ Σέην είχε πει στην οικογένειά του, ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έκανε και ότι φοβόταν για τη ζωή του, ο ίδιος φέρεται να είχε πει ότι ασφάλεια των ΗΠΑ ήταν αυτή που τον παρενοχλούσε….. και απειλούσε!!!! Εγκατέλειψε την εργασία του και επρόκειτο να φύγει από την Κίνα ώστε να γυρίσει στην πατρίδα του, αλλά πέθανε μία εβδομάδα πριν από την πτήση του μετά την τελευταία ημέρα του στην εργασία οικοδόμησης αυτής της άγνωστης συσκευής….. που κάποιοι λένε ότι η κατασκευή της είναι ότι το μισό της μηχανής πρόκειται για εξωγήινο ζωντανό οργανισμό!!!!
Αυτά τα οποία σας αναφέρω εδώ δεν είναι  παρά μόνο ένα μικρός αριθμός επιστημόνων που πέθαναν κάτω από ύποπτες και ανεξήγητες συνθήκες, μπορείτε όμως να διαβάσετε σχετικά με τους μυστηριώδεις θανάτους επιστημόνων σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση – http://www.stevequayle.com/index.php?s=146 !!!! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είτε είναι κορυφαίοι ειδικούς γιατροί ή κορυφαίοι μηχανικοί θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα μπορούσαν να γνώριζαν που θα οδήγησε στο θάνατό τους!!;!! Ή μήπως όλα είναι απλώς τελικά μια σύμπτωση!!!;;;!!!
Σε μια εποχή όπου η συνωμοσία είναι κοινός τόπος μη πιστευτής πραγματικότητας  είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ το ότι θα μπορούσε να είναι μια συνωμοσία και να μην είναι απλά ένα ατυχές γεγονός!!!!  Είναι απίστευτα ύποπτο γιατί τόσοι πολλοί από αυτούς τους θανάτους είναι τόσο περίεργοι…..

YouTube Preview Image
Δεν μπορώ να γράψω για όλους τους  θανάτους για τους επιστήμονες της ΝASA μπορείτε να καταλάβετε εύκολα το γιατί!!!! Για όσους όμως έγραψα είχαν περάσει από την NASA αν και πλέον έχουν αλλοιώσει τα στοιχεία τους!!!! Μπορείτε όμως να βρείτε πληροφορίες για αυτούς τους φουκαράδες από εφημερίδες αλλά και ιστοσελίδες ειδικά των επιστημόνων που χάθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και δούλευαν για την NASA!!!! Θα σταματήσω εδώ, εσείς απλά αναρωτηθείτε, γιατί να σκοτώνουν όλους αυτούς τους επιστήμονες!;! Για ποιο λόγο!;! Τι ξέρανε!;! Και γιατί οι ποιο πολλοί ανήκουν στην ΝASA!;! Αν αναρωτηθούμε ότι μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση είναι!;! Θυμάμαι τα λόγια του Τσόρτσιλ που είχε πει: << Το πρώτο γεγονός είναι τυχαίο. Το δεύτερο σύμπτωση. Το τρίτο αν γίνει πάλι το ίδιο είναι αιτία πολέμου. >> Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγε για ένα τόσο τεράστιο νούμερο επιστημόνων που έχουν βρεθεί νεκροί τα τελευταία χρόνια και όλοι τους ή δούλευαν ή είχαν δουλέψει χρόνια για την ΝΑSA!!!!
Θα σας δώσω κάποια λινά ώστε να δείτε ότι είναι χειρότερα από όσο νομίζεται!!!! Αλλά και για τους γνωστούς <<  ξερόλες >> που θα πούνε ότι τα έβγαλα από το μυαλό μου!!!!
Τα λίνκ:
http://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/2txw2l/another_dead_nasa_scientist_74_scientists_dead_in/
http://www.rense.com/general39/death.htm
http://www.neonnettle.com/features/415-why-have-74-prominent-scientists-been-murdered-in-the-past-ten-years-
http://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2011/12/a-list-of-115-dead-scientists-assassinated-1468927.html
Έχει και άλλα πολλά στοιχεία αλλά και ονόματα επιστημόνων όπου μπορείτε να βρείτε αυτά είναι λίγα από τα πολλά!!!!
Mέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

Ατλαντίδα





Αυτή η δύναμη βγήκε από τον Ατλαντικό Ωκεανό, γιατί στις μέρες της, η Ατλαντίδα ήταν πλωτή και υπήρχε ένα νησί που βρισκόταν μπροστά από τα στενά, που ονομάζονται Στήλες του Ηρακλή. Το νησί ήταν μεγαλύτερο από την Λιβύη και την Ασία μαζί και ήταν ο δρόμος για τα άλλα νησιά και από αυτά μπορούσες να περάσεις σε όλο το απέναντι κομμάτι της ηπείρου που περιτριγύριζε τον αληθινό ωκεανό, για αυτό η θάλασσα που είναι ανάμεσα στα στενά του Ηρακλή είναι μόνο ένα λιμάνι που έχει μια στενή είσοδο, αλλά η άλλη είναι πραγματική θάλασσα και η περιβάλλουσα γη μπορεί να ονομάζεται καλύτερα μια ήπειρος χωρίς σύνορα.
Λιβύη ήταν το ελληνικό όνομα για ολόκληρη την Αφρική. Και οι δυο Αμερικές είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από ότι είναι η Αφρική και η Ασία μαζί. Και αυτή η «απέναντι ήπειρος» είναι σίγουρα απέναντι από την Αφρική.
Θα έπρεπε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε μαντεύοντας σενάρια για την Ατλαντίδα για άλλες μερικές χιλιετηρίδες; Ή θα έπρεπε εμπιστευτικά να αρχίσουμε την έρευνά μας για το καλυμμένο στο νερό μισό κομμάτι της Ατλαντίδας από την Atlantepec, την νοτιοανατολική ακτή του Μεξικού; Μήπως τα ερείπια που σίγουρα θα βρούμε θα είναι αυτά της πραγματικής Ατλαντίδας;
Πριν το ανατολικό κομμάτι του Μεξικό (Ατλαντίς) έγινε ο βυθός αυτού που σήμερα γνωρίζουμε τουλάχιστον σαν κομμάτι του Κόλπου του Μεξικού και της Καραϊβικής θάλασσας, το παρόν στενό κομμάτι βάλτου και ο ποταμός Chimalapan που συνδέει τις βόρειες Veracruz και Oaxaca, τον ισθμό του Tehuantepec, ήταν ένας φαρδύς θαλάσσιος δρόμος που ένωνε τον Κόλπο του Μεξικού με τον Ειρηνικό. Πριν τέσσερις χιλιάδες χρόνια περίπου, τα πλοία έπλεαν διασχίζοντας εύκολα από την ανατολική ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό σε μερικές ώρες, εκατοντάδες χρόνια αφού η Ατλαντίδα βυθίστηκε, οι Φοίνικες έμποροι διέσχιζαν τον Ισθμό από τον Ειρηνικό.
Ο Ελληνας ιστορικός Διόδωρος Σικελιώτης είπε ότι οι Καρθαργίνιοι Φοίνικες κατείχαν ένα μεγάλο και πλούσιο νησί στον Ατλαντικό ωκεανό. Αναφορικά με αυτόν, οι Φοίνικες το βρήκαν τυχαία όταν μερικά από τα πλοία τους είχαν χαθεί και έφτασαν στο νησί από τα ρεύματα του ατλαντικού. Επίσης ισχυρίστηκε ότι οι Φοίνικες κράτησαν μυστικό τον εμπορικό δρόμο προς σ’ αυτό το νησί.
Ο Πλούταρχος 2 μ.Χ. έγραψε ότι και οι Φοίνικες και οι Ελληνες είχαν επισκεφτεί αυτό το νησί το οποίο ήταν «στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού». Οι Ελληνες ακόμη είχαν παντρευτεί με ιθαγενείς γυναίκες.
Από τις μέρες των ισπανικών κατακτήσεων, οι κάτοικοι του Μεξικού είχαν ονειρευτεί την διεύρυνση του ποταμού Chimalapan (Sheemala-pahn), ξανασυνδέοντας τις δυο ακτές . Στις βόρειο ινδιάνικες γλώσσες, Shimal= » ο βοράς», Pan= «Φοίνικες, εμπόριο, ανταλλαγή», Thus, Shimal -Pan= «οι βόρειοι Φοίνικες».
Ο Παναμάς βρίσκεται μακριά προς τον νότο του ισθμού του Tehuantepec. Το όνομά του επίσης προέρχεται από τα σανσκριτικά ή από το Κασμίρ : Pani = (Φοίνικας, έμπορος), Maha= ( μεγάλος, μέγας), Pani-Maha= ( ο μεγάλος κάτοικος της Φοινίκης). Προφανώς οι αρχαίοι Φοίνικες και οι Ατλάντιοι προτιμούσαν να πηγαίνουν στον Ειρηνικό μέσω του δρόμου του Παναμά.
Στη γλώσσα Ναουάτλ Pan ή Opan σημαίνει » ταξιδεύοντας ή πλεόντας από την μια άκρη στην άλλη» . Εντούτοις, πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι Panis ονόμαζαν αυτούς τους θαλάσσιους δρόμους , ότι τα σπίτια τους ήταν οι θάλασσες και οι ποταμοί του κόσμου. Στα Nahuatl, Apantlaca = «αυτοί που ζουν πάνω στα νερά «.
Οι προ- κατακτημένοι μέσο-αμερικανοί υποστήριζαν ότι η πρωταρχική ιδρυθείσα πόλη τους ήταν η Tollan. Το αρχικό όνομα των ερειπίων της Tula των Τολτέκα , Hidago, πάνω στην οποία οι Μάγια σχεδίασαν την πόλη του Chichen Itza λέγεται επίσης Tollan. Παρόλα αυτά, ονόματα παρόμοιων τοποθεσιών, παραλείποντας το «Ο» υπάρχουν σε όλο το Μεξικό.
Atlan, Autlan, Mazatlan, Cihuatlan, Cacatlan, Tecaltitlan Tihuatlan Atitian Zapotlan, Minititlan Ocotlan Miahuatlan Tecaltitlan Tepatitlan Tihuatlan Texiutlan και άλλα παρόμοια
Παρατηρώντας ότι στη γλώσσα Ναουάτλ, η ρίζα Tlan αυτών των ονομάτων είναι ακριβώς η ίδια με την Tlan στην λέξη Ατλαντίδα . Tollan είναι μια ακόμη ποικιλία από Tlan και η σανσκριτική λέξη είναι Tαlan. Το Ν και στα μεξικανικά και στα σανσκριτικά σημαίνει «άνθρωποι». Σε αυτό που ήταν κάποτε βόρειος Ινδία (βόρεια Ρωσία, κινεζικό Τουρκεστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, κλπ) και στην Μέση – Αμερική , το Ν πρόσφυμα συχνά παραλειπόταν ειδικά αν το όνομα του τόπου τελείωνε σε Tal/ Tala. Στο Μεξικό υπάρχουν πολλά μέρη όπως Tlaxcala, Mixquiahuala, Sinaloa, Guatemala, Corsala, Ayutla, Mitla, Tonala, Chapala κλπ. Παρόμοιες καταλήξεις από την βόρεια Ρωσία μέχρι το Πακιστάν είναι στην διάλεκτο του Νεπάλ. Coushala, Sinhala, Bhopal, Tal, Shawl, Kabul κλπ.
Επί πλέον για την ρίζα Tlan, άλλες μέσο-αμερικανικές τοποθεσίες έχουν ονόματα που τελειώνουν σε Tan και An. Yucatan, Juchitan, Champoton, Celestin, Comitan, Tehuantan, Rostan, Mexcaltitan, Tehuantan, κλπ. Οι περιοχές από την νότια Ρωσία μέχρι το Πακιστάν που ήταν κάποτε μέρος της Ινδίας , έχουν επίσης ονόματα που τελειώνουν σε Tan και An. Afganistan, Pakistan, Mutlan, Rajasthan, Tajikstan, Bhutan, Hindustan και πολλά άλλα . Όπως στην Μεσοποταμία, αυτές οι καταλήξεις Tan/Am τονίζονται. Μόνο σε αυτό που ήταν κάποτε αρχαία Ινδία και Μέση Αμερική βρίσκουμε αυτές τις καταλήξεις Tan και An τόσο πλούσιες. Υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες γλωσσικές αντιστοιχίες μεταξύ των δυο περιοχών .
Η χώρα που τώρα ονομάζεται Μεξικό δεν είχε αρχικά αυτό το όνομα. Ονομάστηκε έτσι μετά τους Mexica (Meshika) , Αζτέκοι (πραγματικά Aztatecas) , μια καννιβαλιστική, φιλοπόλεμη και αιμοδιψή φυλή που ζούσε κάποτε μέσα και γύρω από την περιοχή που τώρα ονομάζεται πόλη του Μεξικού, σε 50 με 75 μίλια ακτίνα . Ολοι οι μη-Meshikα φυλές, από την κεντρική Αμερική μέχρι την νοτιοδυτική τους μισούσαν και τους φοβόντουσαν. Αυτή η αρνητική κληρονομιά ακόμη υπάρχει ανάμεσα στους μη- Meshikα αυτόχθονες κατοίκους του Μεξικό που αντιτίθονται έντονα όταν τους ονομάζουν μεξικανούς, ακόμη κι όταν οι μιγάδες ισπανό-ινδιάνοι και οι λευκοί πολίτες αναμιγνύονται με μεξικανούς κι έρχονται να κατοικήσουν περιοχές αυτής της άσχημα διαιρεμένης αλλά μαγευτικής και αινιγματικής χώρας.
Γιατί το αρχικό Α και το τελικό Τα λείπει από τα μεξικάνικα τοπωνύμια που περιλαμβάνουν το Tlan:
Σημαντικές ενδείξεις δείχνουν ότι τα σανσκριτικά είναι η μητέρα όλων των γλωσσών του κόσμου. Αν χρησιμοποιήσουμε τα σανσκριτικά για να εξηγήσουμε το αληθινό νόημα της λέξης Ατλαντίς βλέπουμε ότι το αρχικό Α σημαίνει «δεν, όχι άλλο». Το τελικό Τα προέρχεται από την σανσκριτική Desa, Des ήTes που σημαίνει «Εθνος». Atlantis = όχι άλλο – η «Τlan» – ή «Tollan» – Εθνος. Όταν η A-Tlan-tis βυθίστηκε κάτω από τον ωκεανό ονομάστηκε έτσι, παύοντας σίγουρα να υπάρχει. Παρόλα αυτά το δυτικότερο κομμάτι της Ατλαντίδας που είναι το Μεξικό, συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τα νερά. Εξακολουθεί να είναι η Tollan ή η Tlan.
Τώρα που έχουμε επαληθεύσει τη σημασία του αρχικού Α και του τελικού Τα στη λέξη Ατλαντίδα, πρέπει να ψάξουμε για την σημασία της λέξης Tollan ή Tlan . Στα σανσκριτικά, Talan= «επιφάνεια, ένα μέρος που βρίσκεται στην επιφάνεια». Το Ν αναφέρεται στους ανθρώπους που ζουν στην επιφάνεια. Α =(δεν, όχι άλλο) – Talan =(στην επιφάνεια) – Tes/Des =(εθνος, γη). Tlan ή Tollan (Μέξικο) είναι το μέρος που απέμεινε πάνω από τα νερά. Ακόμη και στα ναουάτλ, Tlan/Tollan = (επιφάνεια, ένας τόπος) . Στα ελληνικά , Tala σημαίνει «να υποστηρίζω, να κρατώ». Υπάρχει μι ακόμα σανσκριτική έννοια «Θεός Shiva«. Talan= «οι άνθρωποι του θεού Σίβα».
Το σανσκριτικό Atala = «δεν αντέχω, αβαθές, κάτω κόσμος, κόλαση«. Atalan μπορεί να σημαίνει κάποια από τις παρακάτω έννοιες: «άνθρωποι της κολάσεως, άνθρωποι του κάτω κόσμου«. Patala και Atala ήταν και τα δυοσανσκριτικά ονόματα για την Αμερική γιατί οι αρχαίοι ινδοί απέδιδαν όλα τα απεχθή εδώ: κανίβαλους, εγκληματίες, δολοφόνους, αντίθετους με το σύστημα των καστών κλπ. Το πρόθεμα Ρα ήταν μια ακόμα προσβολή για τους ανθρώπους που ήθελαν να μείνουν έξω από την Ινδία : «κοπριά». Patala ή Atala δεν ήταν τόσο παραδεισένιο όπως ο Πλάτων το παρουσίαζε.
Όπως ακριβώς οι αρχαίοι Μεξικάνοι πρόφεραν το όνομα της πρωταρχικής πατρίδας τους με δυο τρόπους, έτσι έκαναν και οι Ελληνες και οι Ρωμαίοι : Atlantis/Atlantes. 
Η ναουάτλ λέξη για το «νερό» είναι Atl. Ισως προήλθε από την Atala, σημαίνοντας «Αυτό που δεν είναι στην επιφάνεια«. Γι αυτό, για τους Μέσο- Αμερικανούς Atlan σήμαινε «το έθνος του νερού» , επίσης » από , μέσα, πάνω, ή διαμέσω του νερού». Atlanteca = «οι άνθρωποι του έθνους του νερού».
Οι αρχαίοι ινδιάνοι και οι φυλές που μιλούσαν ναουάτλ, χρησιμοποιούσαν την ίδια λέξη για τον «λόφο, βουνό«. Tepe για τους ναουάτλ, Tepeti/Tepec. Οι πρώτοι Μεξικανοί επίσης το χρησιμοποιούσαν σαν επίθετο της «περιοχής, του μέρους» . Παρόλο που δεν έχω αποδείξεις γι αυτό, το πραγματικό όνομα της Ατλαντίδας θα μπορούσε να είναι Atlantepec. Οι Αζτέκα ήταν πραγματικά «άνθρωποι του νερού». Οπουδήποτε κι αν πήγαιναν στις περιπλανήσεις τους προς αυτό που σήμερα είναι το Μεξικό, έφτιαχναν τα σπίτια τους στη μέση των βάλτων.
Εξαίρετοι υδρολόγοι, κατάκτησαν αυτούς τους βάλτους, χτίζοντας φράγματα και μετατρέποντας τα έλη σε πλωτούς κήπους (Chinampas) φτιαγμένους από σχεδίες καλυμμένες με λάσπη και δεμένα από στύλους στο βυθό του έλους. Αν δεν μπορούσαν να βρουν έλη, έφραζαν τότε τους ποταμούς στις περιοχές μέσα από τις οποίες περνούσαν, δημιουργώντας έτσι τον τύπο του περιβάλλοντος που προτιμούσαν. Οι όμορφοι πλωτοί κήποι πάνω στους οποίους είναι τώρα η παγκόσμια γνωστή πόλη Xochimilco που παράγει λαχανικά και λουλούδια, ταιριάζει στην ομορφιά και την παραγωγικότητα των φαρμών της Ατλαντίδας που περιγράφει ο Πλάτωνας .
Μόνο σε αυτό που είναι σήμερα γνωστό σαν Κασμίρ και Μπούρμα έκαναν οι άνθρωποι χρήση των βάλτων ως φάρμες τόσο ευρέως και επαρκώς όσο οι Αζτέκα. 
Καθώς οι Αζτέκα υποστήριζαν πως είχαν έρθει από κάποια βόρειο-ανατολική περιοχή που καλύπτονταν από έλη, οι Ισπανοί ιερείς διαισθάνθηκαν ότι ίσως να προέρχονταν από τα αειθαλή δάση της Φλόριντα.
Αμερικανο-μεξικάνοι πολιτικοί ακτιβιστές και φτωχά ενημερωμένοι ιστορικοί αρέσκονται να αναφέρονται στο μέρος που ονομαζόταν Aztlan σαν την πρωταρχική πόλη των Τολτέκα και των Αζτατέκα. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε πόλη Aztlan στην μυθολογία των Ναουάτλ. Ονομαζόταν Aztatlan. Στη δυτική ακτή του Μέξικο υπάρχει μια Aztatlan, Nayarit. Η σανσκριτική λέξη Asta σημαίνει «η θέση του ήλιου που δύει, ή το δυτικότερο άκρο ή σύνορο» Θα μπορούσε η Aztatlan να είναι το δυτικότερο σύνορο από αυτό που ήταν κάποτε η Ατλαντίδα; Επιπρόσθετα, οι Αζτέκοι, δεν ήταν ποτέ Αζτέκας, αλλά Αζτατέκας. Και πάλι, Asta σημαίνει το «δυτικότερο όριο ή σύνορο». Aztateca= «το δυτικότερο»
Στο βιβλίο του, «Ινδουιστική Αμερική, Ινδία- Ινδιάνος», ο συγγραφέας Charman Lai υποστηρίζει: 
«Προς το παρόν, μελετούμε τις τοπικές γλώσσες και βρίσκουμε ότι τουλάχιστον όσο αφορά τις Nahuatl, Zapoteca και Maya γλώσσες, έχουν όλες ινδοευρωπαική καταγωγή (σανσκριτική)»
Οι παραπάνω μελέτες έγιναν από τους Dr. Magana Peon και καθηγητή Humberto J. Cornyn, και οι δυο μέλη της Γεωγραφικής Εταιρείας του Μεξικό. 
Στη δεκαετία του 70 ένας μεξικανός μηχανικός, o Eduardo Robles y Gutierrez δημοσίευσε το βιβλίο του La Atlantida Esta en Mexico. Ενώ εργαζόταν στην Vera Cruz , ανακάλυψε τα θεμέλια από μια αρχαία πόλη περίπου 30 μίλια μακριά από την ακτή, μέσα και γύρω από την περιοχή που σήμερα είναι καλυμμένη από ζούγκλα , την περιοχή San Loranzo Tenochitlan. Μέσα από έρευνες, βρήκε ότι όλα αυτά τα θαυμαστά εγκαταλελειμμένα κτίρια από εξαίρετους πέτρινους κύβους, που περιείχαν πολύτιμες πέτρες και χρυσά είδωλα κάποτε ήταν τα θεμέλια του San Loranzo. Παρόλα αυτά οι ισπανοί μετέφεραν τους θησαυρούς από τα ερείπια και κατεδάφισαν τα κτίρια, στέλνοντας τους θησαυρούς και τους πέτρινους κυβόλιθους στην Ισπανία.
Ένα αρχαίο σπειροειδές λιμάνι με ψηλά αναχώματα ή προσχώματα που προστάτευαν τα κανάλια κάποτε υπήρξε στο San Loranzo Tenochitlan, ακριβώς όπως το περιγράφει ο Πλάτωνας. Ο Eduardo Robles y Gutierrez είπε ότι οι εξαιρετικά γόνιμες πεδιάδες και ζούγκλες στην περιοχή διασταυρώνονται με τα ερείπια πολλών αρδευτικών καναλιών, καθώς επίσης και με τεχνητές αρδευτικές στέρνες, να κείτονται στις όχθες ακόμη ανέπαφες – και δυνάμενες να χρησιμοποιηθούν ακόμη !Τα αρχαιολογικά ερείπια στο San Lorenzo υποθετικά ανήκουν στον πολιτισμό των Ολμέκα. Οι ίδιοι οι Ολμέκα ήταν είτε οι επιβιώσαντες της ατλαντικής καταστροφής είτε οι επόμενοι απόγονοι εκείνων.
Μερικά μυστηριώδη πλημμυρισμένα ερείπια έχουν επίσης βρεθεί στις ακτές του νησιού Μπίμινι της Καραϊβικής. 
Τελικά που βρισκόταν η » Οχι άλλο πια -υπάρχουσα- επιφάνεια»ή αλλιώς Tlan/Tollan ? Μήπως είναι ένα μεγάλο βυθισμένο κομμάτι γης πάνω από το οποίο τώρα βρίσκεται ο Κόλπος του Μεξικό και η Καραϊβική θάλασσα;
Είμαι πεπεισμένη ότι η Μέσο-αμερικανική Ατλαντίδα δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο ο Πλάτωνας περιέγραφε, καλύπτοντας πιθανώς μια μερίδα του Κόλπου του Μεξικό και της Καραϊβικής θάλασσας. Πιστεύω επίσης ότι ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μια εμπορική αποικία που ίδρυσαν οι Φοίνικες στην Αμερική, όχι στο 11.000 π.Χ. όπως ο Πλάτωνας είπε, αλλά περίπου στο 4.000 π.Χ.
Παρόλο το γεγονός ότι οι Ινδοί πίστευαν ότι η Patala ( κόλαση για αποβράσματα της κοινωνίας) ή η Atala (απλώς μια ατελείωτη κόλαση) ήταν το άσυλο για τους αντικοινωνικούς ανθρώπους, στους μύθους τους μιλούν με κολακευτικά λόγια για το Yucatan Peninsula: Guatemala, Belize, Honduras και όλα τα άλλα μέρη της Κεντρικής Αμερικής που κυβερνούσαν οι Μάγια. Ονόμαζαν αυτήν την περιοχή «Γη των Nagaς » ή Naga -Shetra. Ακόμη και σήμερα, το καραϊβικό κομμάτι των πεδιάδων των Μάγια ονομάζεται Nacaste.
Δεν επιμένω ότι το Μεξικό είναι η Ατλαντίδα που αναφέρει ο Πλάτωνας στον «Τίμαιο» και τον «Κριτία». Αντιθέτως, πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Απλώς λέω ότι το πρωταρχικό της όνομα ήταν Atlan/Αtlantepec. Το ανατολικό μισό του Μεξικό, που τώρα είναι βυθισμένο, έπαθε μια παρόμοια καταστροφή με την Ατλαντίδα που περιγράφει ο Πλάτωνας. Μερικές από τις περιγραφές του για την Ατλαντίδα ταιριάζουν πολύ με του Μεξικό. Για παράδειγμα, ο Πλάτωνας αναφέρει ότι η Ατλαντίδα ήταν φημισμένη για τα κτίρια της που ήταν κατασκευασμένα από συγκεκριμένους πανέμορφους κόκκινους, άσπρους και μαύρους ογκόλιθους. Ακόμη και τώρα τέτοιοι ογκόλιθοι λατομούνται στους Zacatecas. Εντούτοις, καθώς συνεχίζω να επιμένω, οι αρχαίοι ινδοί από τους οποίους οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι κληρονόμησαν αυτόν τον μύθο, ποτέ δεν αναφέρθηκαν στην Ατλαντίδα σαν «Επί γης παράδεισος» !
Θα έπρεπε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε μαντεύοντας σενάρια για την Ατλαντίδα για άλλες μερικές χιλιετηρίδες; Ή θα έπρεπε εμπιστευτικά να αρχίσουμε την έρευνά μας για το καλυμμένο στο νερό μισό κομμάτι της Ατλαντίδας από την Atlantepec, την νοτιοανατολική ακτή του Μεξικού;